Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Napelemes fedések

Hazánkban is egyre több napelemes rendszer kerül telepítésre magán háztartásokban. Egyre több elektromos áramot használunk otthonainkban és egyre több elektromos autó fut az utakon. Korszakunk egyik legnagyobb kihívása az, hogy növekvő energia igényeink kiszolgálására olyan zöld megoldásokat használjunk, amely a klímaváltozás negatív hatásait is igyekszik kompenzálni.

Napelemes kocsibeálló vas szerkezettel
Napelemes kocsibeálló vas szerkezettel

Miközben megrendelőink egyre környezet-tudatosabbak és így hónapról-hónapra nő az érdeklődés napelemes megoldásaink iránt, a családiházas napelemes rendszerek telepítésére egyre több támogatás érhető el hazánkban.

Sokszor nincs elég hely a tetőn, vagy nem megfelelő a ház tetőfelületének tájolása. Ilyen esetekben a napelemes kocsibeálló vagy teraszfedés építése ideális megoldás lehet a napelemes rendszer elhelyezésére.

Csapatunk arra törekszik, hogy napelemes építményeink ne csak funkcionálisak, hanem esztétikusak is legyenek. Ezért kifejlesztettünk egy olyan fedési/szerelési technikát, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos napelemes modulokat közvetlenül a szarufákra rögzítsük és a standard napelemes rögzítési megoldásoktól eltérően vízmentes tetőfelületet alakítsunk ki. Ez a vízmentes szerelési technika lehetővé teszi, hogy a napelemes modulok közvetlen fedést nyújtsanak, így nincs szükség extra fix tető kialakításra a napelemes modulok alá. Így egyszerre kapunk esztétikus és gazdaságos megoldást.  

 

Napelemes teraszok építésekor az ún. üveg-üveg napelem modulok használatát javasoljuk. Az üveg-üveg napelemek gyártásakor a napelem cellákat két átlátszó üveg réteg közé rögzítik és így a cellák között átlátszó felület jön létre, amely átengedi a napfényt. Így teraszunk félig napos, félig árnyékos fedést kap.

Napelemes kocsibeálló építése esetén hagyományos napelemes modulokat javaslunk a beépítésre. A hagyományos modulok felül üveg réteggel rendelkeznek, alul azonban egy áttetsző, de nem átlátszó réteg zárja a modult. Így némi fény átjut a tetőn, de autónkat árnyékolja a fedés. 

Tapasztalatunk szerint egyre gyakrabban gondolkoznak úgy Megrendelőink a kocsibeálló építésről, hogy az lehet befektetés is, ami megtérül és nem csak szükséges költség.

Egy átlagos méretű, egy autós (kb 20m2-es) autóbeálló tetőfelületén például kb. 2,5-3 kW teljesítményű napelemes rendszer helyezhető el, ami fedezi egy átlagos családi ház elektromos áram igényének a nagy részét, vagy biztosítja egy elektromos autó töltési igényét.

 
Napelemes fedés, ragasztott fa szerkezettel
Napelemes fedés, ragasztott fa szerkezettel
Napelemes kocsibeálló, ragasztott fa szerkezettel
Napelemes kocsibeálló, ragasztott fa szerkezettel

Napelemes kocsibeállók energiatermelő panelei hosszú időtávú garanciával rendelkeznek, ezért a szerkezet kialakításában is az időtállóságra törekszünk. Fémszerkezet esetén horganyzott vas vagy alumínium szerkezetet javaslunk, amely porszórt felülettel szép, esztétikus megjelenést kap. Azonban jó szívvel ajánljuk a ragasztott fa szerkezetet is, amely lazúros vagy teljes fedésű festékkel kezelve szintén kiállja az idő próbáját.

Mivel egy teraszfedés vagy kocsibeálló esetén a napelem modulok testközelbe kerülnek (nem a háztetőn kerülnek elhelyezésre) további fontos szempont a vezetékek esztétikus elrejtése, elvezetése. A napelem modulok vezetékeit egy gerinc kábel csatornába gyűjtjük össze és a lehető legrejtettebb formában vezetjük el az inverterig.

Napelemes fedéseink építésekor Magyarország vezető napelem forgalmazóival dolgozunk együtt, akik a napelemek kiválasztása mellett az engedélyezés, esetleges pályázatok folyamatában is segítenek Megrendelőinknek.

 

ÉRTÉKET ÉPÍTÜNK

Esztétikus és funkcionális tereket építünk