Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

info@deluxebuilding.hu

+36 (30) 278 9214

Egyedi építésű autóbeállók – azoknak, akik az előregyártott kínálatból nem találták meg a megfelelőt

Nincsen garázsa és szeretné megvédeni autóját a cudar környezeti hatásoktól? Már abban is gondolkodott, hogy vásárol egy kocsibeállót, de valahogy egyik sem felelt meg az elképzeléseinek? Amennyiben ezen feltevéseink igazak Önre, ezt a cikket érdemes tovább olvasnia.

Amennyiben egyedi stílusú, formájú vagy olyan méretű kocsibeállót szeretne, amilyet nem talált az előre gyártott modellek között, egyedileg kivitelezett autóbeállót ajánlunk. Amikor egy, két, vagy akár három adott falsík felhasználásával, azok közötti teret szeretné befedettni az autója számára, akkor is egyedi megoldás lesz a legmegfelelőbb az igényeinek, pláne, ha a falsíkok egymáshoz képest nem 90 fokos szöget zárnak be.

Egyedi méretű kocsibeállók

A legtöbb esetben a terület adottságai miatt van szükség egyedi méretű építményre, melyet korszerű, többnyire minimál stílusban építünk meg. Az  egyedi kocsibeállók pont abban a helyszín adottságaihoz igazodó méretben készülnek, amennyit a kert beépítettsége megenged, valamint, ahogyan azt együtt megtervezzük. 

Az egyedileg épített kocsibeállók általában a standard méreteknél nagyobbak, szimpla és dupla beálló esetében egyaránt, ezáltal több helyet biztosítva az ajtók kinyitására és a csomagtartóba való pakoláshoz is. A tervezésnél figyelembe tudjuk venni az egyedi igényeket pl. babakocsival is kényelmesen el lehessen férni az autó és a fal, vagy kerítés mellett. Gyakori igény az is, hogy a kocsibeálló fedése a járda felett folytatódjon, hogy csapadékos idő esetén is szárazon jusson be a család a házba.

Egyedi formájú, épített autóbeállók

Az előregyártott kocsibeállók formája adott, ezek mindig szögletesek, négyzet, vagy téglalap alapúak, azaz szögei szabályos derékszöget zárnak be. Nincsenek L alakúak, vagy más formájú beállók, hiszen ezekből nem tudnának sokat eladni. Amikor formával kapcsolatos speciális igények lépnek fel, az tényleg mindig eltérő, nincs két egyforma helyzet. Az egyedi tervezés és kivitelezés lehetőséget ad különleges, az átlagos szögletes formától eltérő sziluett megvalósítására. Az extravagáns elképzelések mellett, sokszor a környezeti adottságok azok, amik miatt egyedi formavilágban kell gondolkodni, például ha a ház beugrói miatt, a kocsibeálló alakja nem teljesen szögletes.

Igény esetén zárt tárolókkal is kiegészítjük kocsibeállóinkat, ami tökéletes a kerti szerszámok, gépek, bútorok, babakocsi vagy bicikli tárolására. 

Egyedi elképzelések szerint készült kocsibeállók

Vannak akiknek kocsibeálló építésekor a ház egyedi dizájnja diktálta környezetet fontos megtartani, mások speciális szélcsatornába esnek, és ezt kell figyelembe venni pl. oldalzárás kialakításával, és olyanok is vannak, akiknek sok éve gondozott kertjében kell megtalálni a megfelelő kocsibeálló megoldást úgy, hogy az építkezés a legkisebb rendetlenséggel járjon. 

Amikor tervezéskor több szempontot, pl. a házhoz illeszkedő több érintkezési pontot kell figyelembe venni, az egyedi design az, ami szerkezeti felépítésében megfelelő lesz. Ilyen esetekben az előregyártott modellek mindegyike kiesik egy-egy ponton, sajnos egyik sem tud minden szempontnak megfelelni. A specifikusan helyszínre tervezett egyedi kocsibeálló pontosan fog illeszkedni a házhoz, hiszen amikor a falsíkok nem pont merőlegesek vagy két egymás melletti épület fala nem pont párhuzamos, az egy jó tervezéssel könnyen kiküszöbölhető. Az előre gyártott megoldásoknál ezek a rugalmasságok nincsenek meg, csak bosszankodással jár, ha valami nem pontosan illeszkedik.

Igényeknek megfelelő anyag választás

Kocsibeálló szerkezetet építünk ragasztott fából, vasból és alumíniumból, illetve van egy úgynevezett vakolt típusú kocsibeállónk, amelynél a vakolt oszlopok színe harmonizálható az épület színével. A tető fedését tekintve használunk üveget, polikarbonátot és trapézlemezt, melyek napelemes kivitelben is rendelhetők.

Faszerkezetű beálló megoldások

Egy ragasztott fa szerkezetű kocsibeálló harmonikusan illik a természetes környezetbe, szinte a kert folytatása, különösen üveg fedéssel kombinálva nyújt különleges látványt. A fa szerkezet jól tervezhető, szép ácsmunkával sokféle alakú beálló kivitelezhető, ugyanezzel a dizájnnal teraszfedés vagy előtető ácsolat is megoldható a projekt részeként, ha otthonában összehangolt, szép harmonikus és funkcionális fedéseket szeretne.

A fa szerkezetet fa lazúrral festjük, ami pár év elteltével újra kezelhető, festhető. Itt széles a színválaszték a többféle barna, és zöld mellett a legextrább okker, bordó vagy akár törtfehér színekig. Pár évenként pedig átfestetthetjük, ha más színűt szeretnénk, ezzel kertünk is változatossá tehető.

Fémvázas autóbeállók

A fémvázas, porszórással felületkezelt, egyedileg, általunk tervezett és kivitelezett autóbeállóknál szintén rugalmas a színválasztás. A porszórásnak nevezett eljárás, az az ipari technológiai folyamat, melyben a fémre elektrosztatikus szórópisztoly segítségével viszik fel a színezett műanyagpor-alapú festéket egész komoly réteget képezve a fémen. Alapból itt is több, mint 20 féle szín közül választhatunk, amennyiben mégis valami teljesen más színárnyalat tetszene, az is beszerezhető 1-2 hét alatt.

Vakolt cube típusú kocsibeállók

A teljesség igénye mellett a vakolt szerkezetű autóbeálló előnyeit is meg kell említeni. Itt a ház vakolatához igazodás a fő szempont, ami az épített környezet maximális rendezettségét biztosítja. Ennél a “tiszta udvar, rendes ház” modellbe illő változatnál a kocsibeállót a ház új részének tekintjük. A vízszintes és függőleges vonalak által bezárt cube, azaz kocka dizájnt a modern, letisztult stílus kedvelőinek ajánljuk. A vakolat színe harmonizálhat, vagy teljesen megegyezhet a ház vakolatának színével.

Egyedi tetőfedés

A szerkezet mellett, az egyedi tetőfedés anyaga lehet: üveg (képünkön lent), polikarbonát, zsindely, vagy lemezfedés. A választásnál az ár, a megjelenés, és a funkció hármas szempontja segíti a döntést. 

Azon érdeklődőinkkel, akiknek még nincs véglegesen kialakult elképzelése, szívesen gondolkodunk együtt, hogy közösen találjuk meg a számára ideális egyedi kocsibeálló megoldást. Legyen szó egyedi méretről, a szárnyaló képzelet szülte különleges dizájnokról vagy a komfortérzetet növelő kiegészítők kivitelezéséről, mint például a kocsibeálló oldalzárásának kialakítása vagy az árnyékolás. Mi segítünk összeállítani az igényeinek és elképzeléseinek legmegfelelőbb kocsibeállót, ami megfelelő helyet nyújt majd autójának.

Legfrissebb bejegyzéseink